Cantitatea de ingrediente este indicată folosind următorii termeni:
„Aromă de X”: aici, ingredientul nu este prezent, dar va avea doar un gust care provine dintr-o substanță aromatizantă, de ex. Aromă de bacon.
„Aromatizat cu X” înseamnă că mai puțin de 4% din ingredientul X este prezent în produs, de exemplu: aromatizat cu pui.
„Cu X” înseamnă că cel puțin 4% din ingredientul X este prezent în produs, de exemplu: cu pui.
„Bogat în X” înseamnă că cel puțin 14% din ingredientul X este prezent în produs, de exemplu: bogat în miel.
„Meniul X” înseamnă că cel puțin 26% din ingredientul X este prezent în produs, de exemplu: meniul cu carne de vită.
Iată un exemplu practic: Dacă „cu pui” este scris pe o etichetă, înseamnă că cel puțin 4% din produs conține pui. De obicei, procentul de carne și subproduse este mult mai mare. În acest caz specific, 4% se referă doar la pui, iar restul părților cărnoase sunt potențial compuse din diferite materii prime, cum ar fi mai mult pui, carne de vită, miel sau rață.
Așadar, amintește-ți: când citești „4% pui” pe un ambalaj, este cantitatea minimă din acel tip de ingredient din rețetă.
* FEDIAF*: Federația Europeană a Industriei de Petfood